donderdag 9 oktober 2014

afscheidsfeest meervaart

Meer dan een week geleden heb ik afscheid genomen van de Meervaart met een ongekend prachtig feest waar ik nog steeds van geniet. Op mijn laatste, toch nog volle werkdag realiseerde ik me dat het met name mijn collega's zijn die ik zal missen. De mensen waar ik veel mee gewerkt heb natuurlijk het meest, maar je raakt gehecht aan iedereen die je regelmatig ziet en spreekt. 

De week voor mijn afscheid was ik onrustig en sliep ik slecht. Omdat ik gewend ben alles te regelen en nu de organisatie uit handen moet geven? Gelukkig is mijn zus de middag voor het feest bij me. Samen bekijken we mijn kleren en ik probeer mijn zenuwen te bedaren. Als er eindelijk een lelijk eendje op het erf stopt begrijp ik dat het een ´Frans´ feest gaat worden. Bij aankomst bij de Meervaart staan er zoveel collega's, familie, vrienden en relaties met een Frans vlaggetje te zwaaien dat ik er beduusd van ben. Ik merk dat ik het moeilijk vind om in het middelpunt van de belangstelling te staan. De avond is overweldigend en als ik alleen op het toneel zit en ze gaan voor me zingen (op de melodie van 'Une belle histoire'), kost het me moeite om mijn tranen te bedwingen. Ge├»nspireerde toespraken (goed hoor Nikky), een leuk ABC, uniek filmpje, heerlijk Frans eten en ongelooflijk veel lampjes, cadeaus en bloemen. Op de avond zelf kan ik het nauwelijks bevatten maar terug thuis voel ik me enorm rijk met dit afscheid. 

Ik heb de afgelopen weken gemerkt hoe heerlijk het is om de tijd aan mezelf te hebben. Ik kan zonder angst en beven deze nieuwe levensfase ingaan want ik heb nog zoveel te doen. Ik zou het iedereen gunnen maar aan de andere kant kan ik er misschien nu zo van genieten omdat ik zo van mijn werk genoten heb. 
Alle aanwezigen op het feest wil ik van harte bedanken voor alles wat jullie me deze avond en de afgelopen jaren gegeven hebben. Dank dat jullie erbij waren, het ga jullie goed!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten